S9 Prémium iroda és lakóépület

Meghívásos tervpályázaton, Budapest belvárosában, a Sas utca – Arany János utca sarkán lévő telekre készítettünk tervet lakó- és irodaépület funkcióra.

A kis alapterületű telek a földszinten teljesen beépítésre került. Ezen a szinten található az étterem, mélygarázs-lehajtó és a gyalogos bejárati előtér. Az 1. Emelettől felfelé az L alakú beépítés körbezárja a belső udvart. Szintenként szabadon alakítható az alaprajzi elrendezés. A középen elhelyezkedő közlekedőmagból közelíthetőek meg a használati terek.

A pillérvázas szerkezeti raszter a belső alaprajzi kialakítást szabadon formálhatóvá teszi. A pillérváz a homlokzaton is karakteresen megjelenik, azon kirajzolódik a pillérek és a födémek vonalvezetése. A szabályos homlokzati ritmussal kialakított épület eleganciáját a nagy megnyitású üvegfelületek, a nemes anyagok használata és a finom részletképzések adják.

A vízszintes osztópárkányok finoman profilozott mészkőburkolattal, a függőleges tömör felületek bronzszínű, strukturált mintázatú fémburkolattal, harmonikus szín-használattal illeszkednek a belvárosi eklektikus utcaképbe.

 

Helyszín: Budapest, V. kerület
Funkció iroda, lakóépület
Státusz: koncepció terv
Típus: meghívásos pályázat
Megrendelő: Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.
Tervező: TIBA Építész Stúdió 
Projektépítészek: Tiba János, Király Zoltán, Kőszeghy Flóra
Építész munkatársak: Bozsik Zolán, Buzder-Lantos Zsófia, Elekes Gabriella, Kékesi Viktor, Lánszki Csenge
Tervezés: 2016
Bruttó terület: 4 500 m2