Szolgáltatásaink

A 2005-ben alapított TIBA Építész Stúdió átfogó építészeti és mérnöki szolgáltatásokat nyújt. A magas színvonalú tervezési ambíciók mellett, professzionális management támogatja az egyes projektek üzleti stratégiáját. Kreatív és dinamikus, nemzetközi tapasztalattal rendelkező kollégáink viszik sikerre - méretet és funkciót tekintve - széles skálán mozgó projektjeinket. Magyarországon kívül számos európai országban terveztünk és készítettünk projekteket, köztük az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Németországban, a Cseh Köztársaságban, Cipruson stb.

A tervezési kihívásokra való érzékeny reagáláson túl a TIBA ereje a professzionális megközelítésben, a konstruktív problémamegoldó képességben és a személyre szabott szolgáltatásokban rejlik. A TIBA szemléletének középpontjában egyre inkább a fenntartható tervezés áll, amely alacsony károsanyag kibocsátású és energiahatékony technológiákat alkalmaz, valamint nagy hangsúlyt fektet megújuló energia felhasználására és a nemzetközi minősítési rendszerek alkalmazására.

Munkáink léptéke változatos, megvalósult épületeink az épített környezet meghatározó elemei. Csapatunk nemzetközi tapasztalata, gondolkodásmódja és módszerei a használók és szemlélők számára is értékteremtő tereket hoznak létre. Portfóliónkban kiemelkedő helyet képviselnek a szakmai díjakkal elismert irodaépületek, szállodák és műemléki rekonstrukciók. A különböző karakterű munkák közös pontja az egységes és jól olvasható design koncepció, amely minden esetben szervesen illeszkedik az adott feladathoz és átfogó probléma-megoldási folyamat után ad építészeti választ. A design mellett a projektek üzleti felépítésének segítése, azok megvalósítása és professzionális management struktúrába való rendezése azonos hangsúlyt kap. A Stúdióban kiemelkedő építészek együttműködésében jön létre a funkcionalitás és design egyensúlya.

 

Munkatársak

Ladányi Viktória
ügyvezető partner
Király Zoltán
építész – vezetőtervező - ügyvezető partner
Beczner Balázs
építész tervező, vezető műszaki tervező
Bozsik Zoltán
projektvezető építész
Buzder-Lantos Zsófia
projektvezető építész
Czibulyás Fruzsina
építész tervező
Csányi Zita
építész tervező
Darida Mónika
építész tervező
Elekes Gabriella
építész tervező
Gaál Mariann
építész tervező
Gyuris Anna
építész tervező
Hajas Veronika
építész tervező
Haraszti Roxána
építész tervező
Honti Viktória
projektvezető építész
Jakó-Andrejkó Zsófia
építész tervező
Kakas Norman
építész tervező
Kócsó Dániel
építész tervező, BIM specialista
Laczka Áron
építész tervező
Lourdes Marcano
építész tervező
Mester Anita
építész tervező, BIM menedzser
Molnár Enikő
építész tervező
Molnár Zsolt
építész tervező
Niczki Tamás
DLA, LEED AP, projektvezető építész
Reviczky Marcell
építész gyakornok
Schmolczer Eszter
projekt menedzser
Szenes Georgina
építész tervező
Szmetana Dávid
építész tervező
Szőke Gabriella
irodavezető
Virágh Zoltán
építész tervező

Tiba János

TIBA JÁNOS 1971–2016

“Hiszem, hogy épületeinket a design és az innováció által teljesítjük ki: a környezetükből fakadó inspiráción új nyelvet kreálunk, hozzáadott értékként új kontextust teremtünk a használók számára. A mai építészet gazdaságosságon, használati és fenntarthatósági értékeken alapuló megváltozott kihívásainak való megfelelés természetes része a mindennapi munkánknak.”


Tiba János, a Stúdió alapítója 1996-ban diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Fiatal, tehetséges szakemberként neves nemzetközi irodákban szerezhetett gyakorlatot. Magyarország mellett több európai országban is dolgozott Erick van Egeraatnak. Az ismert holland építész budapesti képviseletét 1999 és 2005 között ő vezette. 2005-ben megalapította saját szakmai műhelyét, a Tiba Építész Stúdiót, ami azóta az ország egyik vezető és külföldön is mértékadó irodája lett. Halálával egy kivételesen kreatív, ugyanakkor az építészetre alkalmazott tudományként tekintő egyedülálló mérnökkel, művésszel lettünk szegényebbek. A formai szempontok mellett munkája során jelentős értékként tekintett a fenntartható technológiákra. Az általa tervezett épületek energiahatékonyságát, a megújuló erőforrások felhasználását nemzetközi tanusítványok is bizonyítják.

Több emblematikus épület, terv és elismerés kötődik személyesen az ő nevéhez, illetve a Tiba Építész Stúdióhoz itthon és külföldön egyaránt. A teljesség igénye nélkül ilyen a számtalan díjat nyert Párizsi Nagyáruház az Andrássy úton, a paphos-i (Ciprus) új városrész és mesterséges sziget beépítési és lakóépületek tervei, és a Váci Greens tömbjei. A  Magyar Telekom és T-Systems új székháza az utolsó épület, melyet vezető tervezőként jegyez, amelynek megvalósulását már nem élte meg . Korábbi munkái közül az Egeraat iroda által jegyzett ING székház a Dózsa György úton, a prágai Villa Bianca lakóegyüttes tervezése. Számos hazai és nemzetközi ingatlan fejlesztővel dolgozott együtt. 

A Stúdió vezetőjeként János szakmailag elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező kollégákkal dolgozott, illetve fiatal tehetségeket keresett és tanított, akik ma is az ő szellemisége szerint alkotó építészek. Személyes vallomása szerint az általa vezetett iroda dinamikus fejlődése és a kollégáival megvalósuló szellemi konglomerátum inspirálta igazán. Nagy erőt adott neki emellett, hogy nagy nehézségek után is képes volt felállni, újrakezdeni. A Stúdió - személyes kérésének megfelelően - az általa megalapozott értékek mentén és színvonalon működik. János elhivatottsága, szemlélete irodánk mai működésének is fontos része, szellemi örökségének megőrzését az általa felépített csapat biztosítja.

Kapcsolat

TIBA Építész Stúdió Kft.
H-1118 Budapest, Bartoniek Géza lépcső 2.

Telefon: +36 1 808 9330 
 

e-mail: studio@tiba-studio.com

Közösségi Média:
facebook instagram