Liget Center Vitrum

1998-ban részesei lehettünk annak az építész csapatnak, akik az ország egyik leghíresebb és legelismertebb modern műemlék épületének a felújításán dolgozhattak. Az egykori MÉMOSZ székház, ma Liget Center, Dózsa György úti és összekötő irodaszárnya újult meg akkor.

Most, nagy örömünkre, több, mint két évtized után, az Auditórium új életre keltésével befejeződhet az épületkomplexum teljes felújítása, sőt, a kompozíció egy visszafogott új szárnnyal is kiegészül.    

A modern építészeti elveket követő, egyszerű geometrikus formákból építkező meglévő épület mellé egy, a rendszerbe illeszkedő hasáb tömegű épületszárny került. Ezzel a beépítéssel egy privát belső udvar is alakot ölt, amely védett a környező utak zajától. A homlokzati háromszög geometrikus minta elem, a meglévő épületszárnyakon megjelenő négyzet, hasáb felbontásából keletkezik. De az egyes alkotórészek dinamikus változása egységes, éteri megjelenést kölcsönöz az épületnek. Az utcán közlekedők elől, ez az exkluzív ékszerdoboz, sejtelmesen a műemléki épület mögé rejtőzködik.

 

Helyszín: Budapest, VI. kerület 
Funkció:  iroda
Státusz: folyamatban
Típus: megbízás
Megrendelő: Wing Ingatlanfejlesztő Zrt.
Tervező: TIBA Építész Stúdió
Projektépítészek: Király Zoltán, Bozsik Zoltán
Építész munkatársak: Asztalos Gergely, Csányi Zita, Darida Mónika, Miljanovits Kíra, Jobbágy Ágnes, Szenes Georgina
Tervezés: 2019-
Bruttó terület: 2820 m2