Danubius Thermál Hotel Margitsziget - gyógyászati terek felújítása

A Margitszigeten 1979-ben épült 8 emeletes szállodát több ütemben újították fel. A szobák és közlekedők felújítását 2015 óta követte a lobby, rendezvényterek és a gyógyászati előtér felújítása. A különleges környezetben, a Margitsziget zöldje által körbevett gyógy- és wellness szálloda a város szívében, mégis nyugodt természeti környezetben helyezkedik el. A modernista épület nagy üvegfelületeivel, teraszaival a természet látványát engedi be a belső terekbe. A homlokzat természetes és nemes anyagok felhasználásával reflektál a környezetre.

A felújítás során - megtartva a profilok eredeti arany elox színét - a nyílászárókat víztiszta hőszigetelő üvegezéssel készült szintmagas ablakokra cseréltük, melyek nagy mértékben javítják az épület energia-hatékonyságát és növelik az épület átláthatóságát, kiemelve kapcsolatát a környezettel. 

A gyógyászati terek felújításakor fontos volt, hogy a szálloda minden funkciójának külön bejáratot alakítsunk ki. Így a szobák és étterem megközelítése a Duna felőli oldalra került, a rendezvényterek és a gyógyászati tér bejárata az oldalsó homlokzatra került, a gyógyászat számára az előtérből külön bejárattal. A vendégeket nappaliszerűen berendezett tér fogadja recepcióval, vízesésfallal, a falburkolatban kialakított polcokon bemutatott termékekkel. Ebből a térből az öltözőkön keresztül a medence-spa rész is megközelíthető, és külön közlekedőn az orvosi vizsgálók, gyógyászati kezelők, gyógytornaterem érhetők el. A lépcső az emeleten található további orvosi vizsgálókhoz és a fitness központhoz vezet.

A gyógyászati foyer belsőépítészeti koncepcióját a Sütő Interior Architects készítette.

 

 

 

Helyszín: Budapest, Margitsziget, Hungary
Funkció hotel, gyógyászati előtér, vizsgálók
Státusz: megépült
Típus: megbízás
Megrendelő: Danubius Hotels Zrt.
Tervező: TIBA Építész Stúdió Kft., Sütő Interior Architects
Projektépítész: Buzder-Lantos Zsófia
Építész munkatársak: Hajas Veronika
Tervezés: 2015-2017
Kivitelezés: 2018
Bruttó terület: 450 m2