Danubius Thermál Hotel Margitsziget - szobák felújítása

A Margitszigeten 1979-ben épült 8 emeletes szállodát több ütemben újították fel. A szobák és közlekedők felújítását 2015 óta követte a lobby, rendezvényterek és a gyógyászati előtér felújítása. A különleges környezetben, a Margitsziget zöldje által körbevett gyógy- és wellness szálloda a város szívében, mégis nyugodt természeti környezetben helyezkedik el. A modernista épület nagy üvegfelületeivel, teraszaival a természet látványát engedi be a belső terekbe. A homlokzat természetes és nemes anyagok felhasználásával reflektál a környezetre.

A felújítás során - megtartva a profilok eredeti arany elox színét - a nyílászárókat víztiszta hőszigetelő üvegezéssel készült szintmagas ablakokra cseréltük, melyek nagy mértékben javítják az épület energia-hatékonyságát és növelik az épület átláthatóságát, kiemelve kapcsolatát a környezettel. 

A szálloda felújítása a 4-5. emeleti szobákkal és közlekedőkkel kezdődött, amit követett a többi szint felújítása is (1-7. emelet). A Sütő Interior Architects belsőépítészeti tervei alapján készítettünk generál kivitelezési terveket. Alapvetően 4 szobatípus található a szintenként teraszosan visszalépő közlekedőkről nyílóan. A Margit-sziget zöld parkos környezetére reflektálva a közlekedő padlószőnyege egyedi nyomott levélmintával készült. Az alagútzsalus technológia miatt viszonylag keskeny szobaméret ellenére a teljes szélességben megnyitott panorámás loggia és a szobákból nyomtatott növénymintás üveggel leválasztott fürdő is látványával növeli a teret. A szobák kompakt, de sok tárolóhelyet biztosító berendezése harmonizál a textíliák és falburkolatok, egyedi nyomtatású tapéták színével, mintázatával. A közlekedőkön ugyanezek a minták és színek adnak finom változatosságot és eleganciát a középfolyosós térnek.

 

Helyszín: Budapest, XIII. kerület
Funkció kereskedelem, iroda, vendéglátás, műemlék felújítás
Státusz: megépült
Típus: meghívásos pályázat
Megrendelő: Danubius Hotels Zrt.
Tervező: TIBA Építész Stúdió Kft., Sütő Interior Architects
Projektépítészek: Matúz Melinda, Buzder-Lantos Zsófia
Építész munkatársak: Bozsik Zoltán, Honti Viktória, Mester Anita,Perényi Lóránt, Bimprove
Tervezés: 2014-2018
Kivitelezés: 2015-2018
Felújított szobák száma: 273