Beachfront Apartment Towers - Ciprus

Az Eden City Ciprus projekt a Földközi tenger jelenlegi legnagyobb turisztikai fejlesztése, Paphos közelében, Ciprus délkeleti részén, amely 220 hektáron helyezkedik el, és mintegy 1,5 millió négyzetméternyi beépített területet foglal magában. A projektet lépésről lépésre egy 20 éves fejlesztési ütemterv keretében szeretnék megvalósítani.

A  220 hektáros giga fejlesztési projekt magában foglal egy luxuslakásokkal rendelkező lakóövezetet (Divina Island), egy gyógy- és wellness turizmushoz kapcsolódó tengerparti komplexumot (The Peninsula), valamint része egy művészeti és üzleti negyed és oktatási központ (Garden of Eden) is.

A tervek kifejezetten hosszútávú koncepció alapján készültek, piacorientált és abszolút értékteremtő megközelítéssel. A fejlesztés három különálló kulcsfontosságú üdülőterületet foglal magában:

  • The Peninsula Resort: gyógy- és wellness tengerparti komplexum melyen egy ötcsillagos Marriott Hotel és további apartman toronyházak épülnek. 
  • Divina Island: egy 110 hektáros luxus-lakóövezet a Földközi tenger első ember alkotta mesterséges szigetén, amely öt elkülönülő resortot, komoly kikötői infrastruktúrát és saját partszakasszal rendelkező luxusvillákat és palotákat kínál.
  • Garden of Eden: művészeti és üzleti negyed konferencia létesítményekkel, sport- és futballkomplexumokkal, oktatási központ egyetemi campussal, és az ezekhez szükséges szálláslehetőséget biztosító épületekkel mint pl. a BFA Towers.

 

Helyszín: Paphos, Ciprus 
Funkció lakóépület
Státusz: koncepció terv
Típus: megbízás
Megrendelő: ATUM
Tervező: TIBA Építész Stúdió 
Projektépítész: Perényi Lóránt
Építész munkatársak: Bozsik Zoltán
Tervezés: 2017
Helyszín: 2 ha
Bruttó terület: 36 500 m2