Duna Spirit - Budapest - Nagytétény

A 32 hektáros Duna Spirit projekt emberléptékű épületeket és városi közösségi tereket tervez megvalósítani a Duna partszakaszán elterülő beépítési területen, Budapest déli kapujában.

A Duna Spirit - Waterfront Budapest, egy magas minőségű egyedi koncepció alapján tervezett komplex fejlesztés. A tervek szerint egy új városközpont létesül a területen, lakótereket, épületeket, munkahelyeket, és pihenésre, szórakozásra alkalmas középületeket hozva létre. A projekt egy átfogó keretterv keretében valósul meg, amely egyértelműen elkötelezi magát a projekt alapvető vezérelvei mellett, mely figyelembe veszi a versenyképesség szükségességét, valamint a XXI. századi életstílus és a tudásalapú gazdaság követelményeit.

A fejlesztés Budapest déli részén, a Duna 1,5 km-es partszakasza mentén valósul meg, több mint 32 hektár területen, mely könnyen megközelíthető a városközpontból, a repülőtérről és a fő autópályákról. A projektet három szakaszban tervezzük megvalósítani, 250 000 m2 beépített alapterülettel. A fejlesztés magában foglalja az „A” kategóriás, kiváló minőségű irodaházak, lakó- és szórakoztató területek színes keverékét, beleértve a nemzetközi konferenciaközpontot, a kiterjedt zöld területeket, a közösségi tereket, a fesztiválterületeket, a folyóparti sétányokat, vízisport-létesítményeket, egy jachtkikötőt és vízi taxi állomást.

https://www.youtube.com/watch?v=4TTvmb1_EUc&t=22s

Helyszín: Budapest, XXII. kerület - Nagytétény
Funkció beépítési terv, iroda, kereskedelem, lakóépület, középület
Státusz: koncepció terv
Típus:  megbízás
Megrendelő: Talentis
Tervező: TIBA Építész Stúdió
Projektépítészek: Tiba János, Matúz Melinda
Építész munkatársak: Bozsik Zoltán, Buzder-Lantos Zsófia, Csaba Tímea, Csizmadia Péter, Csővári Linda, Kovács Gergely, Patkó Csilla, Pintér Anita
Tervezés: 2007
Helyszín: 32 ha
Bruttó terület: 250 000 m2