Danubius Thermál Hotel Margitsziget - rendezvénytermek felújítása

A Margitszigeten 1979-ben épült 8 emeletes szállodát több ütemben újították fel. A szobák és közlekedők felújítását 2015 óta követte a lobby, rendezvényterek és a gyógyászati előtér felújítása. A különleges környezetben, a Margitsziget zöldje által körbevett gyógy- és wellness szálloda a város szívében, mégis nyugodt természeti környezetben helyezkedik el. A modernista épület nagy üvegfelületeivel, teraszaival a természet látványát engedi be a belső terekbe. A homlokzat természetes és nemes anyagok felhasználásával reflektál a környezetre.

A felújítás során - megtartva a profilok eredeti arany elox színét - a nyílászárókat víztiszta hőszigetelő üvegezéssel készült szintmagas ablakokra cseréltük, melyek nagy mértékben javítják az épület energia-hatékonyságát és növelik az épület átláthatóságát, kiemelve kapcsolatát a környezettel. 

A rendezvényterekben a faburkolatok, a padlókon és pilléreken alkalmazott kőburkolatok ezt a természetes anyaghasználatot és a természetet beengedő nagyvonalú, nyitott téralakítást hangsúlyozzák. Három különböző karakterű rendezvényteret terveztünk az épületbe. A lobbyhoz 4 kisebb szekcióterem kapcsolódik. A szálloda konyhájából is elláthatóan két másik tágas rendezvényterem helyezkedik el, amik mobilfalakkal kisebb termekre oszthatók, méretük több lépcsőben is variálható. Ezek a rendezvényelőtérrel, terasszal is összenyithatók, a természeti környezettel nem csak vizuális kapcsolatban vannak. A rendezvény előtér közlekedőjébe beépített padok kerültek, falburkolattal egységesen kialakítva, beépített lábazati világítással, wifi-vel dugaljakkal.

Helyszín: Budapest, Margitsziget, Hungary
Funkció szálloda, rendezvénytermek
Státusz: megépült
Típus: megbízás
Megrendelő: Danubius Hotels Zrt.
Tervező: TIBA Építész Stúdió Kft., Sütő Interior Architects
Projektépítészek: Matúz Melinda, Buzder-Lantos Zsófia
Építész munkatársak: Erdei István, Havanecz Márk, Puskás Pedro
Tervezés: 2015-2017
Kivitelezés: 2018
Bruttó terület: 1 150 m2