Danubius Thermál Hotel Margitsziget - Lobby felújítás

A Margitszigeten 1979-ben épült 8 emeletes szállodát több ütemben újították fel. A szobák és közlekedők felújítását 2015 óta követte a lobby, rendezvényterek és a gyógyászati előtér felújítása. A különleges környezetben, a Margitsziget zöldje által körbevett gyógy- és wellness szálloda a város szívében, mégis nyugodt természeti környezetben helyezkedik el. A modernista épület nagy üvegfelületeivel, teraszaival a természet látványát engedi be a belső terekbe. A homlokzat természetes és nemes anyagok felhasználásával reflektál a környezetre.

A felújítás során - megtartva a profilok eredeti arany elox színét - a nyílászárókat víztiszta hőszigetelő üvegezéssel készült szintmagas ablakokra cseréltük, melyek nagy mértékben javítják az épület energia-hatékonyságát és növelik az épület átláthatóságát, kiemelve kapcsolatát a környezettel. A lobby belső tereiben a faburkolatok és beépített bútorok, a padlókon és pilléreken alkalmazott kőburkolatok ezt a természetes anyaghasználatot és a természetet beengedő nagyvonalú, nyitott téralakítást hangsúlyozzák. Az eltérő bútorozással és világítással különböző hangulatokat tükröző térrészek kapcsolódnak egymáshoz és a környezet nyújtotta margitszigeti látványhoz. 

Nagyvonalú belső tér burkolatokkal és beépített bútorokkal funkcionális egységekre osztva. A Margitsziget zöldjében úszó átlátható „nappali”. Természetközeli anyagok, világos, összefüggő belső tér. A régi gömb lámpabúrák felhasználásra kerültek az új, egyedi gyártású függesztett lámpákban. A rendezvény előtér közlekedőjébe beépített padok kerültek, falburkolattal egységesen kialakítva, beépített lábazati világítással, wifi-vel dugaljakkal.

 

Helyszín: Budapest, Margitsziget, Hungary
Funkció hotel, lobby, bistro&bar
Státusz: megépült
Típus: megbízás
Megrendelő: Danubius Hotels Zrt.
Tervező: TIBA Építész Stúdió Kft., Sütő Interior Architects
Projektépítészek: Matúz Melinda, Buzder-Lantos Zsófia
Építész munkatársak: Erdei István, Havanecz Márk, Puskás Pedro
Tervezés: 2015-2017
Kivitelezés: 2018
Bruttó terület: 1 450 m2