Tavaszi capriccio

Stúdiónkkal készített interjú az áprilisban megjelent ALAPRAJZ magazinban!
Halász István beszélgetett Ladányi Viktóriával, Király Zoltánnal és Honti Viktóriával koncepcióról, kihívásokról és a közeljövőről.

A cikk alább online is olvasható!

 

Részlet az interjúból:

Alaprajz Magazin:
Nagy, sok tekintetben is embert próbáló feladat volt ez az építészstúdió életében. Ha holnap egy ilyen léptékű munkát kapnának, már rutinosan menne?

TIBA:
– Abszolút.
– Az biztos, hogy rengeteg tapasztalatot adott.
 – Megedződtünk. És nem is kell, hogy ilyen léptékű legyen, a most futó, más léptékű projektjeinken is érezzük azt, hogy mi az, amit ennek kapcsán integrálni tudunk. Ekkora projektünk egyébként van: a Váci úton (Váci Greens 3), csak nem egy épületben.

 

„Az építészet egy probléma-megoldási folyamat, ahol konkrét problémákra adunk építészeti válaszokat, és mindezt egy csapat csinálja.” – Ladányi Viktória. 
„A nem mérhető sikerről szóló projektek esetében kiemelten fontos a kezdeti fogadtatás.” – Ladányi Viktória. 
„A telekomosok kis falunak aposztrofálták*, a beruházó azt mondta, hogy szerinte ez nem falu, hanem egy nagy óceánjáró. (Szerző ujjong: rokonlélek!!) A tervezésnél ez az analógia nem merült fel.” – Király Zoltán. 
„Ha optimisták vagyunk, az elektromos közlekedési eszközök elterjedésével mondjuk tíz év távlatában a zajszint, a károsanyag-kibocsátás is sokkal kisebb lehet. Ha optimisták vagyunk.” – Király Zoltán. 
„Volt, hogy az egész iroda csak ezen az egy projekten dolgozott.” – Honti Viktória.