Átadták a Váci Greens irodakomplexum hatodik és egyben utolsó épületét. Az Atenor zászlóshajó projektje ünnepélyesen lezárult.

Végleges használatbavételi engedélyt kapott a Váci Greens A+ kategóriás irodakomplexum hatodik és egyben utolsó, 23.445 m2-es „E” épülete is. Ezzel az Atenor zászlóshajó projektje, a Váci Greens lezárult. A Váci Greens az elmúlt 7 év egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb budapesti megaprojektje. A fejlesztést a belga Atenor közvetlenül saját tőkéből finanszírozta. Az irodapark elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben. Továbbá az Atenor az első fejlesztő, aki 2019 nyarán bejelentette, hogy épületeit az Access4you által létrehozott speciális igénnyel élő személyekre szabott kritériumok szerint tervezi. A Váci Greens minden épülete nagy egybefüggő és hatékony irodaterületeket kínál, kimagasló színvonalú, zöld, ergonomikus munkakörnyezettel. Ezt a koncepciót maximális siker igazolja, mivel a teljes 123.000 m2 irodaterületből 102.000 m2 már kiadásra került vezető multinacionális bérlőknek, továbbá a 6 épületből 5 irodaház eladásra került különböző hazai és nemzetközi befektetőknek. A 15.789 m2-es „A”, 24.769 m2-es „B”, 18.405 m2-es „C” és 15.647 m2-es „D” irodaháza évek óta 100%-os bérbeadottsággal rendelkezik, a 23.445 m2-es „E” épület 40%-ban a 25.052 m2-es „F” épület pedig már 73%-ban kiadásra került. Az irodapark bérlői jelenleg közel 8.500 embert foglalkoztatnak. Az utolsó ütem teljes bérbeadásával ez a dolgozói létszám 12.000-13.000 főre fog növekedni. A campuson belül 23 különböző földszinti szolgáltatás található: a számos étteremen és kávézón túl, orvosi rendelő, bankfiók, sportolási lehetőségeket kínáló fitness és wellness szolgáltatók, ruházati üzlet, bútor üzlet, optika, pékség, élelmiszerüzlet, drogéria és különböző ügyfélszolgálatok.

A Váci Greens „A”, „B”, „C”, „E” és „F” irodaházat a TIBA Építész Stúdió, a „D” épületet pedig a Vikár és Lukács Építész Stúdió tervezte. 

Borbély Zoltán, az Atenor Country Directora elmondta: 

„Köszönhetően a XIII. kerülettel való kiváló együttműködésnek, a Váci Greens ergonómiáját folyamatosan az aktuális irodapiaci igényekre szabhattuk, melynek eredményeképpen fejlesztésünk egy rendkívül innovatív, kifejezetten sikeres és elismert irodakomplexummá vált. 
Óriási örömmel tölt el bennünket, hogy 13 év munkáját ilyen ünnepélyes keretek között most lezárhatjuk. A Váci Greens nem csak Magyarországon, de az Atenor teljes európai, 1.270.000 m2-es portfolióját tekintve is zászlóshajó projektnek minősül, melyre rendkívül büszkék vagyunk. Ezúton szeretném megköszönni az összes partnerünknek, a XIII. kerületnek, a tervezőinknek, a  kivitelezőnknek, minden alvállalkozónknak, jogi képviselőinknek és az összes bérbeadó ügynökségnek a sok éves eredményes, nagyon értékes munkát és támogatást.”