GREE Légkondicionálók Vezérképviselet Irodaháza

A szarvasi székhelyű Cool4U Kft., a Gree cégcsoport magyarországi képviselője minden tekintetben presztízs értékű, európai mércével mérve magas minőségi színvonalú, környezettudatos, irodaházat kívánt létesíteni Szarvason, az Arborétum utca - Ciprus Liget - Szarvasi-Holt-Körös és 44-es út által határolt területen.

A létesítendő épület tömegalakításával figyelembe veszi a telken meglévő védett mocsárciprus fák alkotta liget csoportját, megfelelő távolságba elhúzott keleti homlokzata a telek melletti Szarvasi-Holt-Körös vonulatát követi. Az önkormányzati területen elhelyezkedő parti sétány tájépítészeti elemek segítségével bekapcsolódik a fejlesztési területbe. Kiemelt fontosságú a nyugodt és zöld munkakörnyezet kialakítása és biztosítása. Az épület mértéktartó tömegformálásával és igényes anyaghasználatával hűen tükrözi a rendeltetését és a kor építészetét.

A tervezett irodaépület földszint + 1 emelet kialakítású, extenzív zöldtető rendszerrel. A szükséges személygépkocsi és kerékpártárolók a felszínen kerülnek kialakításra. Az épület földszintjére az irodai főbejárat, irodai és gépészeti területek, tárgyalócsoport és egy közforgalom számára megnyitott kávézó kerül. Az emeleti szinten cellás és egyterű irodák kerülnek kialakításra, a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló funkciókkal: teakonyha, vizescsoportok, raktárak és rekreációs területek.

Helyszín:
Szarvas
Funkció:
iroda
Státusz:
megépült
Típus:
megbízás
Megrendelő:
Cool4U Kft.
Tervező:
TIBA Építész Stúdió 
Projektépítész:
Bozsik Zoltán, Király Zoltán
Építész munkatársak:
Beczner Balázs, Boronkay Gábor, Kalászi Zoltán, Kéri Juli, Fekete Áron, Szmetana Dávid
Tervezés:
2019
Kivitelezés:
2020-2022
Bruttó terület:
1314 m2